PUBLICITÉ

Slapen: welterusten, jongelui!

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste, bewerkt door Marion Garteiser op 16/03/2009 - 00h00
-A +A

Het is bekend dat de kwaliteit van de slaap vermindert met de jaren, maar ook heel wat kinderen en jonge volwassenen hebben tegenwoordig slaapproblemen...Wat valt er aan te doen?

PUB

Baby's: slapengaan gaat nooit vanzelf


Bij de allerkleinsten zijn er maar heel weinig die meteen inslapen en de hele nacht doorslapen. Maar vandaag is zowel het motto "laat ze maar huilen" als het motto "mijd huilbuien ten allen prijze" niet langer populair. Alleen gematigde oplossingen lijken een uitputtingsslag, zowel voor de ouders als voor de baby, te voorkomen…
In de praktijk
Wil uw kind alleen inslapen in uw armen? Ga dan op zoek naar een compromis. Leg het bijvoorbeeld in zijn bedje, maar laat je hand een poosje op zijn buik liggen tot hij inslaapt… Hij zal zo stukje bij beetje leren om alleen in te slapen. In ieder geval zijn rituelen voor het slapengaan van het allergrootste belang om de allerkleinsten te helpen bij het inslapen. Het badje, een lied, een verhaaltje… het zijn allemaal oude recepten die nog altijd werken.

Scholieren en studenten: opgelet voor jetlags


Bij scholieren komt het fenomeen van de jetlag vrij veel voor. Ze hebben strikte uren van opstaan en slapengaan in de week en profiteren van het weekend om tot 's middags in bed te blijven liggen… Het resultaat is dat ze zich niet meer kunnen aanpassen aan het tijdschema van de week en permanent moe zijn. In dat geval volstaat het om ze in het weekend te dwingen iets vroeger op te staan om de "jetlag" te beperken. Ze kunnen altijd nog overdag een kleine siësta doen.

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste, bewerkt door Marion Garteiser op 16/03/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ