• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  7 mening
 • Commentaren (0)

Slapen met uw kat: een goede nachtrust verzekerd?

Slapen met uw kat: een goede nachtrust verzekerd? Als u uw kat systematisch op uw bed laat slapen, kan hij uw nochtans kostbare nachtrust danig verstoren. Leer hem daarom vanaf de eerste dag elders slapen!

Uw bed: een geliefd meubel bij uw kat

Comfortabel, zacht en lekker warm (vooral als u erin ligt): ook uw kleine viervoeter weet deze drie kenmerken van uw bed te appreciëren! Het hoeft dan ook niet te verbazen dat een groot deel van de 1.675.000 katten die in 2000 geteld werden in ons land, in het ledikant van hun baasje slaapt. Uit een BVA-peiling in Frankrijk bij 1.009 personen bleek een paar jaar geleden dat 45 % van alle katteneigenaars hun dier mee in bed neemt. Niet verwonderlijk, want als u uw kat niet van bij het begin afleert om bij u te slapen, krijgt u hem met geen stokken nog uit uw bed! Met als gevolg dat uw uren slaap smelten als sneeuw voor de zon, want katten slapen vaak slechts tijdens een deel van de nacht en worden al van bij het ochtendgloren actief. Bovendien zijn de meeste katten behoorlijk opdringerig, al soezen sommige aan de voeten van hun baasje zonder diens slaap te verstoren.

Uw nachtrust verstoord...

Uit dankbaarheid omdat u hem duldt in uw "sponde" zal uw kat luid beginnen te spinnen. Overdag is dat een aangenaam geluid, maar 's nachts kan het u beslist irriteren! Algauw zal hij zich langs uw benen vlijen of zich achter uw rug nestelen, zodat u zich niet meer durft te draaien. 's Nachts kan hij er een enorm genoegen in scheppen om zich comfortabel op uw hoofdkussen te installeren en er zijn toilet te maken. Kortom, na enkele nachten hebt u er schoon genoeg van en verbant u Minoe naar een andere slaapplaats. Probleem: als hij eenmaal zijn territorium heeft veroverd, wil hij dat in geen geval meer opgeven! U bent dan gedoemd om hem de rest van zijn dagen aan uw zijde te laten slapen. En als u onverbiddelijk de slaapkamerdeur dichttrekt, mag u er donder op zeggen dat die elke nacht zwaarder geteisterd wordt door zijn gekrab. Bovendien zijn oordopjes sterk aan te raden, anders dreigt zijn gemiauw u wakker te houden.

Artikel gepubliceerd door op 19/09/2006

Vindt u het artikel interessant?