• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Slank geleidelijk aan af met een evenwichtig dieet

Slank geleidelijk aan af met een evenwichtig dieet Het gaat er niet om om in een recordtempo 5 kilo of meer af te vallen, maar om uw ideale gewicht terug te vinden door van alles te eten zonder honger te lijden.

De menu's hieronder zijn evenwichtig en overvloedig. Ze zijn allemaal samengesteld
volgens het volgende model:

. Ontbijt
Thee of koffie, eventueel met afgeroomde melk.
100 gram fruit
Kwark met 0 of 20% vet, onbeperkt
50 gram volkorenbrood

. Middagmaal
100 gram vlees (of 150 gram vis of 2 eieren)
minstens 200 gram groenten
50 gram brood (of 125 gram aardappelen of pasta of gekookte rijst)
2 potjes yoghurt natuur of kwark met 0 of 20% vet, onbeperkt
100 gram fruit

. Avondmaal
minstens 200 gram groenten verwerkt in soep
50 gram vlees (of 75 gram vis of 1 ei)
50 gram brood (of 125 gram aardappelen of pasta of gekookte rijst)
2 potjes yoghurt natuur of kwark met 0 of 20% vet, onbeperkt
100 gram fruit

. Dagelijkse hoeveelheid vetstof: 5 gram boter en 10 gram olie
. Dagelijkse hoeveelheid suiker: 5 gram

Eet langzaam en stop met eten zo gauw u een verzadigd gevoel krijgt.
Stap of beweeg minstens 1 uur per dag.
Zet uw weegschaal in de kast: het heeft geen zin om u vaak te wegen, één keer per maand volstaat.

Menu

* Slaatje van veldsla, tomaten en prinsessenboontjes
Maak een bedje van veldsla en leg er kleine in vieren gesneden trostomaten op, samen met " al dente " gekookte prinsessenboontjes. Maak een vinaigrette van citroensap, witte balsamicoazijn, een scheut olijfolie, wat fleur de sel en ruim wat peper van de molen. Overgiet het slaatje ermee.

* Mixed grill
Ingrediënten
Voor 4 personen

8 lamskoteletten
lamsniertjes
tijm
rozemarijn
groene paprika's
2 rode paprika's
bot lente-uitjes
8 trostomaten
8 teentjes knoflook
fleur de sel
versgemalen peper

Snijd al het vet van de niertjes en de koteletten weg. Snijd de niertjes in de lengte doormidden. Leg ze op een schotel samen met de koteletten. Wrijf ze aan weerskanten in met tijm en rozemarijn. Druk goed aan met de vingers zodat de kruiden stevig vastzitten. Bestrooi met wat zout en geef een flinke draai met de pepermolen. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie. Zet ze in de koelkast.
Schil de paprika's met een dunschiller. Verwijder alle zaadlijsten en zaadjes. Snijd het vruchtvlees in grote vierkante stukken. Maak de uitjes schoon. Was de trostomaten, dep ze droog en snijd ze in kwartjes.
Maak brochettes. Steek er afwisselend de niertjes en koteletten, de blokjes groene en rode paprika, de uitjes en de tomatenkwartjes op. Leg de brochettes op de gril en leg de ongepelde teentjes knoflook er apart bij (zo hoeven mensen die geen look lusten er geen te eten). Gril de brochettes aan elke kant 3 tot 4 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees). Druk met een vork de knoflookteentjes aan zodat ze aan de buitenkant mooi bruin worden. Schik alles op een grote schotel. Bestrooi met wat fleur de sel en versgemalen peper.

* Coupe van kwark met aardbeien en kiwi's
Giet de goed gekoelde kwark in een slakom. Maak in het midden een kuiltje. Doe de in stukken gesneden aardbeien erbij en één of twee in blokjes gesneden kiwi's. Versier met enkele blaadjes munt.

Menu

* Rundstoofschotel met pruimen
Ingrediënten
Voor 4 personen

700 gram stoofvlees
1 takje peterselie
1 takje tijm
2 sinaasappelen
5 jeneverbessen
10 korrels zwarte peper
geraspte muskaatnoot
1 fles rode wijn
150 gram pruimen
1 klein glas armagnac
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 bussel jonge wortelen
1 bot lente-uitjes
150 gram paddenstoelen
1 eetlepel tomatenconcentraat
zout
peper

De dag voordien:
Snijd al het vet van het stoofvlees zorgvuldig weg. Leg de stukken vlees in een kom, samen met de peterselie, de tijm, het sap van één sinaasappel, de jeneverbessen, de peper en een flinke dosis muskaatnoot. Giet de rode wijn erover. Laat minstens zes uur marineren op een koele plek. Zet de pruimen in de week in de armagnac. Doe er eventueel een klein beetje water bij.
Pel de sjalotten en de teentjes knoflook. Maak de wortelen, de uitjes en de paddenstoelen schoon. Snijd de sjalotten in ringen, de knoflookteentjes in tweeën en de wortelen ook in ringen.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Verhit twee eetlepels olijfolie in een braadpot. Laat het vlees aan alle kant aanbruinen. Laat de stukken uitlekken op een stuk keukenpapier en giet de olie weg. Leg het vlees terug in de pot. Doe er alle groenten bij. Meng alles gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Filter de marinade en doe ze in de pot bj het vlees. Snijd de tweede sinaasappel in schijven en doe die samen met het tomatenconcentraat bij het vlees. Strooi er wat zout over en laat 1 uur op een middelmatig vuur stoven. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Doe de pruimen erbij en laat nog eens 30 minuten stoven. Haal het vlees uit de pot en laat het braadvocht inkoken. Dien op in de pot.

* Verse pasta
Geef bij de stoofschotel verse tagliatelle. U hoeft er geen olie of boter onder te doen, de
saus van de stoofschotel geeft ze voldoende smaak. Kook ze " al dente " en giet ze maar net voor het opdienen af, anders gaan ze kleven.

* Aardbeien met munt
Geef als toetje een portie in stukken gesneden aardbeien die u hebt laten marineren met blaadjes munt, anders bevat de maaltijd te weinig vitamine C. De vitamines in de sinaasappel en de groenten gaan tijdens het stoven verloren.

Artikel gepubliceerd door op 17/04/2007

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Ananasdieet

  • Ananas heeft al decennialang de diepgewortelde reputatie een vrucht te zijn die de overtollige kilo's doet verdwijnen, ...
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating