Slaatje van veldsla, kleine artisjokken en sinaasappel

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 30/03/2017 - 15h24
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 bakje veldsla
4 kleine paarse artisjokken
1 citroen
2 sinaasappelen
2 jonge wortels
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ciderazijn
1 koffielepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
zout, peper

Een originele salade, licht, gezond en bovendien evenwichtig. Smakelijk!

PUB

Bereiding van slaatje van veldsla, kleine artisjokken en sinaasappel

Was de veldsla. Zwier ze droog of dep ze goed droog in een keukenhanddoek.
Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken. Snij de bovenkant af met een groot mes. Snij de rest in dunne schijven. Leg ze systematisch in een kom met water en het citroensap.

Schil de sinaasappelen. Haal er al het wit af en verdeel ze in partjes. Schraap de wortelen en rasp ze. Schil de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Meng in een kom de ciderazijn met de mosterd. Doe er dan de olie bij, het look, een beetje zout en peper. Roer goed. Doe er de veldsla bij en meng alles goed dooreen.

Leg de veldsla in een slakom. Laat de sneetjes artisjok uitlekken, droog ze en doe ze bij de sla. Verdeel er de geraspte wortel en de sinaasappelpartjes over. Dien goed koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 30/03/2017 - 15h24
PUB