Slaatje van linzen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 26/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


200 gram groene linzen
1 kruidentuiltje
1 wortel
1 witte ui
3 takjes koriander
1 limoen
1 koffielepel wijnazijn
1 koffielepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding


Doe de linzen in een kookpot. Vul de pot ruim met water, doe het kruidentuiltje erbij en laat 25 minuten koken. Doe er pas aan het einde van de kooktijd zout bij.
Schraap de wortel en pel de ui en snij alles in brunoise (heel kleine dobbelsteentjes).
Versnipper de korianderblaadjes.
Neem een slakom en doe er het sap van de limoen in samen met de azijn, de mosterd, de olie, zout en peper en roer alles dooreen.
Giet de linzen af. Doe er de brunoise en de koriander bij en meng goed. Giet alles over in de slakom en meng opnieuw. Dien lauw of koud op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 26/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB