Slaatje van bospaddenstoelen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 krulsla
1 teentje knoflook
100 gram weidekringzwammen (mousseron)
200 gram cantharellen
1 koffielepel olijfolie
1 eetlepel sherryazijn
zout, peper
PUB

Bereiding voor slaatje van bospaddenstoelen



Maak de salade schoon. Gooi de buitenste en beschadigde bladeren weg, snij de nerven van de andere weg en snij de grootste bladeren in twee of drie stukken. Was de sla en dep ze goed droog.
Pel het teentje look en snipper het fijn. Snij de voetjes van de paddenstoelen af. Was de paddenstoelen en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een stoofpan. Doe de paddenstoelen en het knoflook erin, bestrooi met zout en bak ze 5 tot 7 minuten op een hoog vuur. Haal de pan van het vuur en leg er een deksel op.
Leg de krusla in een groot diep bord. Besprenkel met de azijn en bestrooi met peper en zout. Meng goed.
Doe de inhoud van de pan bij de sla. Meng opnieuw. Proef en breng eventueel verder op smaak. Dien meteen op.
Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB