Slaatje van aubergines en tomaten

Recept aangemaakt op 06/03/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/05/2017 - 14h19
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

20 gram kekererwten
1 kruidenbuiltje
1 aubergine
4 tomaten
5 tot 6 takjes platte peterselie
1 eetlepel zwarte olijven
1 eetlepel olijfolie
1 citroen
fleur de sel
versgemalen peper

PUB

Bereiding van slaatje van aubergines en tomaten

Zet de kekererwten de avond voordien in een kom water in de week.
Laat de kekererwten de dag zelf 30 minuten koken in lichtgezouten water met het kruidentuiltje erbij.
Was de aubergine en snij er dunne reepjes van. Verdeel de sneetjes over een schotel en bestrooi ze met het zout. Laat ze 15 minuten liggen om het vocht eruit te trekken.

Verwarm de gril van de elektrische barbecue of een grilplaat op het fornuis.
Was intussen de tomaten en snij ze in schijven. Bestrooi ze met een klein beetje zout. Doe ze in een zeef en laat ze 10 minuten uitlekken.
Gril de aubergineschijven 1 minuut aan elke kant. Leg ze op een schotel en zet die even aan de kant.
Leg ook de tomatenschijven op de gril. Laat ze aan weerskanten 30 seconden bakken tot ze droog zijn.
Giet de kekererwten door een zeef en schrik ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken. Was de platte peterselie, dep ze droog, stroop de blaadjes af en versnipper ze.

Verdeel de aubergineschijven gelijkmatig over de schotel. Schik de tomaten errond. Werk af met de kekererwten en de olijven.
Besprenkel met de olie en wat sap van de uitgeperste citroen. Strooi er tot slot enkele korrels fleur de sel over en geef een stevige draai met de pepermolen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/03/2013 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/05/2017 - 14h19
PUB