Slaatje van aardappelen en mosselen

Recept aangemaakt op 07/05/2011 - 10h27 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 01/12/2015 - 12h42
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :
800 gram aardappelen
1 ui
1 kilo mosselen
1 takje tijm
1 dl droge witte wijn
1 eetlepel
ciderazijn
3 teentjes look
2 eierdooiers
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Was de aardappelen en kook ze gaar in de pel.
Pel de ui en versnipper hem heel fijn.
Maak de mosselen schoon. Doe ze in een kookpan, voeg de wijn en de tijm toe en kook ze op een hoog vuur tot ze opengaan. Schud regelmatig.

Haal de mosselen uit de schelp en hou ze warm.
Filter het kookvocht in een puntzeef of in een dunne zeefdoek. Giet het vocht in een kom en doe de azijn erbij. Zet weg.
Pel de teentjes look en stamp ze fijn. Vermeng ze met de eierdooiers, de olijfolie en het apart gehouden mosselvocht. Breng op smaak met zout en peper.

Warm deze saus heel langzaam op en hou ze warm. Ze mag vooral niet koken.
Haal de warme aardappelen uit hun schil. Snij ze in schijfjes.
Werk ze onder de ui en de mosselen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 07/05/2011 - 10h27 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 01/12/2015 - 12h42
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB