Skiën zonder risico's: zeven goede voornemens

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/12/2011 - 20h51
-A +A

PUB

Bescherm uw huid

Uw gezicht krijgt het zwaar te verduren door kou, wind, sneeuw en zon. Om uw huid te beschermen tegen de zonnestralen, moet u een crème gebruiken met een zeer hoge beschermingsfactor tegen UVA- en UVB-stralen. En vergeet ook uw nek, oren en lippen niet.

Voedingstips

Kou, wind, zon en droge berglucht: het zijn omstandigheden die we niet gewoon zijn. Vandaar dat u op uw voeding moet letten, kwestie van in optimale vorm op de latten te gaan staan. Het is dan ook sterk aan te bevelen om meer groenten, fruit en verse producten te eten, want die zijn bijzonder rijk aan antioxidanten. "Vet eten beschermt tegen kou" is trouwens een misvatting. Geef de voorkeur aan pasta en zetmeelproducten: ze bevatten trage suikers en geven geleidelijk de energie af die u nodig hebt.

Initialement publié par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 08/02/2005 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 23/12/2011 - 20h51

Persbericht van het "Institut national français de prévention et d'éducation pour la santé" (INPES, Frans Nationaal Instituut voor Gezondheidspreventie en -voorlichting), "Lutter efficacement contre les accidents de ski". Un dispositif d'information pour l'hiver" ("Skiongevallen doeltreffend bestrijden. Aanbevelingen voor de winter'), 10 december 2004.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB