Skiën zonder risico's: zeven goede voornemens

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/12/2011 - 20h51
-A +A

PUB

Doe regelmatig een uitstaptest

Deze test heeft als doel na te gaan of de bindingen goed werken. De skiër blokkeert eerst een ski aan beide kanten door zijn skistokken in de sneeuw te planten. Dan voert hij een draaibeweging uit met zijn been en plooit hij lichtjes zijn knie, om zijn skischoen uit de binding te halen (die beweging mag niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk zijn). Voer deze beweging uit naar links en naar rechts, en voor elke ski.

Bescherm uw ogen

Draag altijd een zonnebril met hoge beschermingscategorie (3 of 4) en met de CE-norm, ook bij bewolkt weer. De weerkaatsing door de sneeuw maakt de zonnestralen immers veel intenser. De sneeuw weerkaatst 85 % van de UV-stralen. Bovendien neemt op grote hoogte de hoeveelheid UV-stralen om de 1.000 meter toe met 10 %. Kies een bril die ook de zijkanten van uw ogen beschermt. Ook kinderen moeten een zonnebril dragen!

Initialement publié par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 08/02/2005 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 23/12/2011 - 20h51

Persbericht van het "Institut national français de prévention et d'éducation pour la santé" (INPES, Frans Nationaal Instituut voor Gezondheidspreventie en -voorlichting), "Lutter efficacement contre les accidents de ski". Un dispositif d'information pour l'hiver" ("Skiongevallen doeltreffend bestrijden. Aanbevelingen voor de winter'), 10 december 2004.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB