Sint-jakobsschelpen met truffel

Recept aangemaakt op 11/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/12/2014 - 14h24
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

Sint-jakobsschelpen: 12 met het rode gedeelte
Verse truffel: 1 van ongeveer 50 g
Gezouten boter: 50 g
zout en vers gemalen peper
PUB

Bereiding van Sint-jakobsschelpen met truffel



Maak de Sint-jakobsschelpen schoon en spoel ze af.
Haal het rode deel van de jakobsschelpen af en bewaar deze. 
Snijd de Sint-jakobsschelpen in vieren repen. Licht zouten en bewaren.
 

Snij de truffel in dunne schijfjes.

Verwarm de oven tot 200°C (th 7).

Schil de aardappels. Snijd ze in dunne plakjes.

Leg bakovenpapier op de bakovenplaat en leg deze plakjes in de vorm van een roos erop.
Smelt een beetje boter in een klein pannetje of in de magnetron.
Bestrijk met een kwastje de aardappelroosjes met boter. Voeg zout en peper toe.

Laat dit 15 tot 20 minuten in de oven staan, totdat de aardappels zacht en goudkleurig zijn.
Controleer dit met de punt van uw mes.

Snijd in de tussentijd het rode deel van de jakobsschelp in stukjes en vermeng dit met 2 soeplepels magere crème.
Doe dit in een klein pannetjes. Verwarm het al roerend een minuut op een zacht vuurtje. Voeg zout en peper toe.

Haal het pannetje van het vuur.
Haal de bakovenplaat uit de oven.

Leg op elke aardappelroos afwisselend de plakjes Sint-jakobsschelp en schijfjes truffel.

Zet het geheel ongeveer 2 tot 3 minuten terug in de oven.

Plaats de roosjes op de borden.
Giet de saus met de crème en het rode deel van de jakobsschelp eroverheen.

 

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 11/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 01/12/2014 - 14h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB