Sint-jakobsschelpen met ganzenlever

Recept aangemaakt op 07/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2012 - 14h10
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

8 jakobsschelpen
2 preiwitten
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel room
80 g ganzenlever in blik of halfgebakken
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding van jakobsschelpen met ganzenlever

Haal de noten van de jakobsschelpen uit de schelp. Was vier van de schelpen grondig, droog ze en leg ze opzij.
Verwarm de oven op 100°C.

Was het preiwit en snij het fijn. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan, doe de prei erin, bestrooi met een beetje zout en laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuur stoven tot moes.
Snij intussen de ganzenlever in dunne schijven.

Verdeel de preimoes over de lege schelpen en leg ze op het ovenrooster om ze warm te houden.
Verhit nog een scheut olijfolie in een braadpan en verdeel de olie mooi met een kwastje. Bak de noten van de jakobsschelpen precies 1 minuut aan elke kant. Verdeel ze dan over de schelpen met de prei.

 
Zet dan de grill in de oven op de maximale temperatuur.
Verdeel de ganzenleverschijfjes over de jakobsschelpen en zet die 1 minuut onder de grill, niet langer.
Strooi er wat fleur de sel over, geef een draai aan de pepermolen en dien meteen op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 07/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2012 - 14h10
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB