• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Simon & Odil beuren zieke kinderen op

Simon & Odil beuren zieke kinderen op Simonodil.com is een interactieve website en extranet voor chronisch of langdurig zieke kinderen. In België gaat het om 300.000 patiëntjes.

Informatie, communicatie en amusement

Het project Simon & Odil wil op een ethisch verantwoorde manier het isolement doorbreken van de vele chronisch of langdurig zieke kinderen, via simonodil.com, een interactieve publieke website en een ziekenhuis-extranet dat alleen toegankelijk is voor patiëntjes en hun omgeving. Ze vinden er antwoord op hun medische vragen, kunnen er ervaringen uitwisselen met kinderen in andere ziekenhuizen, chatten met vrienden en familie, spelen, kleuren of verhalen lezen. Op die manier krijgen ze het gevoel dat ze niet aan hun lot zijn overgelaten, waardoor ze hun ernstige ziekte enigszins kunnen relativeren. Ongeveer 300.000 Belgische kinderen zijn chronisch of langdurig ziek en zijn voor min of meer lange tijd opgenomen op zo'n 200 pediatrische diensten en zorginstellingen.

Didactische avonturen

Het project Simon & Odil kreeg ook vorm in een reeks boeken met als hoofdpersonages Simon, een ziek kind, en krokodil Odil, zijn favoriete knuffel. De reeks wil avonturen brengen die doen dromen, maar tegelijk ook zieke kinderen duidelijk maken dat ze er niet alleen voor staan. Simon ligt zelf in het ziekenhuis, waardoor alle kinderen die eveneens op de kinderafdeling van een ziekenhuis verblijven, zich in hem kunnen herkennen. Dankzij dit verhaal zijn de kinderen minder bang voor wat hun te wachten staat. "Schots en scheef"/"Un château trop fort" en "In de soep"/"2 curieux sous les mers" zijn zowel verkrijgbaar in het Nederlands als in het Frans. De opbrengst gaat volledig naar het project.

Artikel gepubliceerd door op 31/01/2006

Bronnen: Persbericht "Het tweede avontuur van Simon & Odil, ten voordele van langdurig zieke kinderen", 2005.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten