• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Serene reis

Serene reisAls u een verre reis wil ondernemen, moet u eerst uw arts raadplegen! U moet misschien worden ingeënt (of gevaccineerd): u moet de verplichte inentingen hebben gekregen en soms moet u meerdere dagen vóór het vertrek nog extra vaccins krijgen.

De gezondheidsaanbevelingen voor reizigers worden regelmatig bijgewerkt en zijn bestemd voor iedereen die een ver land wil bezoeken. De reis moet vooraf goed worden overwogen met de nadruk op preventie. Raadpleeg een arts.Wat uw bestemming ook moge zijn, de verplichte inentingen tegen tetanus, poliomyelitis en difterie moeten in orde zijn. Andere vaccins kunnen nodig zijn afhankelijk van de situatie in het land, de reisomstandigheden, de duur van het verblijf en de kenmerken van de reiziger.Kinderen moeten in orde zijn met de Belgische vaccinatiekalender. Ze worden ook ingeënt tegen mazelen (vanaf 9 maanden), hepatitis B (vanaf de geboorte in geval van hoog risico) en BCG (vanaf de geboorte).

Gele koorts

Bij een verblijf in de tropische gebieden van Afrika of Zuid-Amerika, laat u zich het best inenten tegen gele koorts, ook al is dat wettelijk niet verplicht. Het vaccin moet minstens 10 dagen vóór het vertrek worden toegediend en is goed voor 10 jaar. Zwangere vrouwen mogen niet worden ingeënt.

Japanse encefalitis

Dit vaccin is noodzakelijk bij een langdurig verblijf op het platteland in Zuidoost-Azië. De eerste injectie wordt minstens 10 dagen vóór het vertrek toegediend.

Artikel gepubliceerd door op 30/07/2002

Bronnen: www.pasteur.fr

Vindt u het artikel interessant?