Selderroomsoep met appel

Recept aangemaakt op 08/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/03/2014 - 08h47
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

1/2 knolselder
2 Granny Smith-appelen
1/2 citroen
1 eetlepel room
truffelschilfers (extraatje)
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de seldersoep met appel

Schil de selder en was hem. Snij hem in stukjes en doe hem in een kookpot.

Was een van de appels. Schil hem niet, maar verwijder wel het klokhuis.
Snij de appel in stukken en doe hem in de pot bij de selder. Zet alles onder water en laat 20 tot 25 minuten koken (10 minuten in de snelkookpan).

Snij intussen de andere appel in kleine dobbelsteentjes en besprenkel met citroensap.

Mix de soep en doe er eventueel wat water bij als ze te dik is. Kruid met zout en peper. Verwarm de soep opnieuw en doe de room erbij. Roer goed.

Doe dan de appelblokjes erin. Laat nog heel even koken en giet de soep in een soepterrine. Bestrooi eventueel met de truffelschilfers.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 08/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 12/03/2014 - 08h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB