Selderroomsoep met appel

Recept aangemaakt op 08/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/03/2014 - 08h47
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

1/2 knolselder
2 Granny Smith-appelen
1/2 citroen
1 eetlepel room
truffelschilfers (extraatje)
zout
versgemalen peper

Bereiding van de seldersoep met appel

Schil de selder en was hem. Snij hem in stukjes en doe hem in een kookpot.

Was een van de appels. Schil hem niet, maar verwijder wel het klokhuis.
Snij de appel in stukken en doe hem in de pot bij de selder. Zet alles onder water en laat 20 tot 25 minuten koken (10 minuten in de snelkookpan).

Snij intussen de andere appel in kleine dobbelsteentjes en besprenkel met citroensap.

Mix de soep en doe er eventueel wat water bij als ze te dik is. Kruid met zout en peper. Verwarm de soep opnieuw en doe de room erbij. Roer goed.

Doe dan de appelblokjes erin. Laat nog heel even koken en giet de soep in een soepterrine. Bestrooi eventueel met de truffelschilfers.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/03/2014 - 08h47
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB