Seksuele fantasieën: hoe normaal bent u?

Gepubliceerd door “Isabelle Eustache op 05/11/2014 - 09h50
-A +A

Canadese onderzoekers hebben via internet 1.500 mensen – mannen en vrouwen – ondervraagd over hun seksuele fantasieën. Ze wilden zo achterhalen welke seksuele fantasieën het vaakst voorkomen en welke eerder zeldzaam zijn. Ze stelden vast dat ook ongewone fantasieën geen uitzondering zijn…

PUB

Vaak voorkomende en eerder zeldzame seksuele fantasieën

De vrijwilligers moesten met een cijfer van 1 tot 7 hun belangstelling aangeven voor 55 seksuele fantasieën. De meest voorkomende fantasie, bij mannen zowel als bij vrouwen, is 'Gevoelens van verliefdheid voelen tijdens het vrijen' (88 %). Fellatio of cunnilingus komt ook in beide seksen zowat even vaak voor (87 %). Met drie het bed in duiken is dan weer een typisch mannelijke fantasie (84% fantaseert over een vrijpartij met twee vrouwen tegelijk) en komt minder voor bij vrouwen (36% droomt ervan met twee vrouwen te vrijen en 30% met twee mannen).

Uit het onderzoek blijkt ook dat niet alleen vrouwen fantasieën over onderdanigheid hebben. Ook bij mannen komt dit type van fantasie vaak voor.

Fantasieën, zei u?

Er waren ook ongewone of vreemde fantasieën bij: op zijn partner plassen, kleren van de andere sekse dragen, vrijen met een prostituee, enz. De zeldzaamste fantasieën gingen over pedofilie en zoöfilie (seks met dieren).

Het is wel belangrijk om klaar en duidelijk te omschrijven wat er verstaan wordt onder 'fantasie' en dat er dus een onderscheid gemaakt wordt tussen een fantasie en het tot de daad overgaan. Een fantasie is een geestelijke voorstelling die ook perfect binnen dat kader blijft.

Gepubliceerd door “Isabelle Eustache op 05/11/2014 - 09h50

Joyal C.C. et al., Journal of Sexual Medicine, 30 October 2014, DOI: 10.1111/jsm.12734, http://onlinelibrary.wiley.com/enhanced/doi/10.1111/jsm.12734/.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Seksualiteit: zeven vragen over seksuele fantasieën Geüpdatet op 15/06/2016 - 09h57

Seksuele fantasieën maken deel uit van de erotische verbeeldingswereld. Het is een creatie van de geest waaruit seksuele opwinding kan voortkomen, een erotische gedachte of een erotisch beeld dus dat inwerkt op het lichaam. Seksuele fantasieën zijn z...

Weet u wat de rol van masturbatie is? Gepubliceerd op 11/03/2016 - 16h38

Vandaag weet iedereen wel dat je van masturberen niet doof kan worden! Maar wat is het nut van masturbatie? Kan het schadelijk zijn en waarom? Ja, masturberen is nuttig, en zeker niet schadelijk!

Meer artikels