• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Seksualiteit: ook mannen faken!

Seksualiteit: ook mannen faken!Vrouwen staan erom bekend dat ze durven liegen en faken tijdens het vrijen! Die bewering is niet 100% fout, maar dat betekent niet dat mannen onschuldige lammetjes zijn... In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen durven ook mannen een orgasme te veinzen, en ze geven dat zelfs toe!

Nieuw is dat ze eindelijk zichzelf durven te zijn. Mannen van de vorige generaties hadden het moeilijk om hun tekortkomingen toe te geven! Vandaag geven de "nieuwe mannen" grif toe dat ze ook maar mensen zijn en geen robotten. Misschien is dat niet eens slecht nieuws!
En volgens een Franse studie over seksueel gedrag in Frankrijk die in 1992 gehouden werd, verklaart slechts 47 % van de mannen dat ze altijd klaarkomen bij vaginale penetratie. De rest heeft soms een orgasmestoornis, en op dat ogenblik kiezen sommigen ervoor om toneel te spelen. 3% komt zelfs nooit klaar bij seksuele betrekkingen.

Hoe faken mannen?

Dat is niet eens zo moeilijk als het lijkt. De meeste vrouwen verklaren immers dat ze de ejaculatie van hun partner niet voelen. Vandaar dat wat gekreun en enkele heftige bewegingen volstaan, en volgens de "fakers" trapt hun partner erin! Temeer omdat bij gebruik van een condoom het ejaculatiebewijs sowieso verdwijnt!


Waarom een orgasme simuleren als man?

Om wat op te warmen
"Ik heb al eens geprobeerd om te faken, om in vorm te raken: het prikkelt mijn verbeelding, waardoor ik verder kan gaan."
Om een gebrekkige vorm te verbergen
"Ik heb al eens gefaket omdat ik niet echt in vorm was (vaak na een te drankrijke avond): ik kwam maar niet klaar en wou de zaak versnellen."
Mannen streven niet noodzakelijk genot na
"Soms doe ik alsof om sneller klaar te zijn met deze gymnastiek! Ik hou immers meer van het verlangen dan van de daad zelf…"
Omdat vrijen niet altijd even opwindend is
"Af en toe fake ik een orgasme als ik me verveel en ermee wil stoppen."
Om een te snelle ejaculatie te camoufleren
" Ik doe alsof als ik te vroeg klaargekomen ben, met een halve erectie zit en die compleet dreig te verliezen. Ik ga door na het orgasme, om te bewijzen dat ik het kan, maar als duidelijk wordt dat ik zo dadelijk mijn erectie ga verliezen, doe ik alsof. Op die manier denkt mijn partner dat ik het heel lang kan volhouden."
Om zijn partner te helpen
"Ik heb wel eens gefaket om mijn partner te helpen klaarkomen, toen ik voelde dat haar genot toenam, (…) om haar extra op te winden. En het lukt! Ik zie daar geen probleem in, want ik heb nog nooit gefaket om haar te bedriegen."
Om zijn partner tevreden te stellen
"Ik heb al verschillende keren een orgasme gesimuleerd, vooral omdat mijn partner een schitterende vrouw was en ik echt dol op haar was. (…) Ik voelde dat ze ontgoocheld zou zijn als ze wist dat ik niet klaarkwam, dus deed ik maar alsof."
Al bij al faken mannen vooral om hun partner te plezieren! Dezelfde reden dus als bij vrouwen. Mannen en vrouwen vertonen dus blijkbaar veel meer gelijkenissen dan we denken!

Artikel gepubliceerd door op 01/04/2008

Bronnen: De getuigenissen zijn afkomstig uit: Sea, sex and sun van Géraldine Adam en Anne Dufour, gepubliceerd in mei 2003 bij uitgeverij Leduc S. (het gaat een enquête over de seksualiteit bij mannen tussen 25 en 35) Het Hite-rapport over mannen van Shere Hite, uitgeverij Robert Laffont, in Frankrijk gepubliceerd in 1983. De cijfers zijn afkomstig uit " Les comportements sexuels en France " ('Seksueel gedrag in Frankrijk'), van Alfred Spira, Nathalie Bajos en de groep ACSF, uitgeverij " La documentation française ", 1993.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten