• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  33 mening
 • Commentaren (0)

Seks tijdens de menstruatie...

Seks tijdens de menstruatie...

Seks tijdens de menstruatie doet vaak enkele vragen rijzen. Ziehier het antwoord op de meest courante.

Is seks tijdens de menstruatie mogelijk of uit den boze?

Er is geen enkele reden om seks te verbieden tijdens de maandstonden. Sommige vrouwen vinden dat vies, en het is ook af te raden om zich te forceren. Maar als de zin er is, is er geen enkele medische contra-indicatie.

Kunnen vrouwen echt zin hebben om te vrijen tijdens de menstruatie?

Ja, meer nog: sommigen hebben in die periode meer zin dan anders. Voor hen is dit het moment in de cyclus waarop hun libido het hoogst is. Dat geldt echter niet voor alle vrouwen!

Kunnen vrouwen zwanger worden door betrekkingen te hebben tijdens de menstruatie?

Ja, als ze geen contraceptie gebruiken, is dat inderdaad mogelijk. Een vrouw is immers verschillende dagen vóór de eisprong vruchtbaar. Als haar maandstonden iets langer duren en de eisprong vrij vroeg in de cyclus optreedt, kan ze vruchtbaar zijn vanaf de 4de of 5de dag van haar cyclus, terwijl haar maandstonden nog niet voorbij zijn. Vrouwen die niet zwanger willen worden, moeten dus contraceptie gebruiken, ook tijdens de menstruatie!

Is het bloedverlies medisch hinderlijk?

Niet voor de seksuele betrekkingen op zich. Het bloed fungeert zelfs als glijmiddel, en dat kan zeer welkom zijn. Bij een seksueel overdraagbare infectie daarentegen verhoogt de aanwezigheid van bloed sterk het overdrachtrisico. Het is dan ook enorm belangrijk om zich te beschermen.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/04/2016
Origineel artikel geschreven door op 11/11/2003

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten