Seks tijdens de menstruatie, kan dat?

Seks tijdens de menstruatie, kan dat? Het is perfect mogelijk om seks te hebben tijdens de menstruatie. Er is geen enkele contra-indicatie. Mensen die liever niet in aanraking komen met het bloed, hoeven zich anderzijds ook niet te forceren. Wacht gewoon enkele dagen. Maar wat moet u nog weten over geslachtsgemeenschap tijdens de menstruatie?

Vrijen tijdens de menstruatie: geen enkele contra-indicatie


De oorzaak van de bloedingen is het baarmoederslijmvlies en niet de vagina. Bij de penetratie komt de penis ook niet in contact met deze zone. Er is geen enkel risico dat de bloedingen verhevigd zouden worden of dat het baarmoederslijmvlies geïrriteerd zou kunnen raken.
Maar ook al is er geen medische contra-indicatie, toch kunnen de bloedingen sommige mannen en sommige vrouwen afschrikken om seks te hebben. In dat geval wacht u gewoon enkele dagen. Het heeft geen enkele zin om u te forceren.

Verandert de menstruatie de libido van de vrouw?


Bij sommige vrouwen is de libido in deze periode van de cyclus het hoogst. Zij hebben dus meer zin om te vrijen, en dat is natuurlijk een reden te meer om wel seks te hebben tijdens menstruatie. Als de partner zich er niet door geremd voelt, kunt u er maar beter van profiteren.
Bij vrouwen die de pil nemen, is er vaak een verminderde libido. Dat kan ook verklaren waarom de libido vaak hoger is in de periode dat de vrouw de pil niet neemt, dat is dus tijdens de menstruatie.

Artikel gepubliceerd door op 23/11/2009

Bronnen: "Sexo ados", Dr. Catherine Solano, uitgeverij Marabout.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten