Schoonheid van het haar: 3 te vermijden fouten

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 07/09/2009 - 00h00
-A +A

Als u mooi haar wilt hebben, moet u een beetje geluk hebben, maar u moet vooral goed voor uw haar zorgen. Maar het gebeurt nog dikwijls dat mensen tijdens het verzorgen van hun haar dingen doen die in werkelijkheid contraproductief zijn. Hier zijn alvast enkele waardevolle tips...

PUB

1. Te vermijden voor de schoonheid van uw haar: overdrijven met de dosis actieve bestanddelen

Shampoos zijn tegenwoordig zowel schoonheids- als verzorgingsproducten. Ze bevatten actieve bestanddelen die steeds doeltreffender zijn. Des te beter… Tot op een zeker niveau welteverstaan! Men mag inderdaad niet overdrijven met die actieve bestanddelen. Wie dat toch doet, zou wel eens andere problemen kunnen ontwikkelen dan die waarvoor die producten oorspronkelijk werden gebruikt. Het kan dus nuttig zijn het gebruik van die producten af te wisselen met een shampoo die zeer zacht is voor het haar en die geen mogelijk agressieve bestanddelen bevat, zoals bijvoorbeeld een babyshampoo. Deze tip is bijzonder belangrijk als u antiroosshampoo gebruikt of een shampoo tegen vet haar of tegen haaruitval.

2. Te vermijden voor de schoonheid van uw haar: slecht spoelen

Nadat u uw haar gewassen hebt, moet u er ook voor zorgen dat u het goed spoelt. De silicone die in veruit de meeste shampoos en andere haarverzorgingsproducten aanwezig is, heeft de neiging om het haar te verzwaren als er nog veel van over is na het spoelen van het haar. Deze producten zorgen er bovendien voor dat het haar vetter wordt. Ga dus zorgvuldig met uw hand door uw haar nadat u het gespoeld hebt. Als het nog plakkerig, of integendeel, een beetje te glad aanvoelt, doet u er goed aan uw haar opnieuw te spoelen. Wees bijzonder voorzichtig als u veel verschillende producten gebruikt.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 07/09/2009 - 00h00

Dr. Dominique Van Neste, dermatoloog aan de Brussels Hair Clinic (tel. 069/22.07.40 of via mail info@skinterface.be)

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Dertien tips voor mooi haar in de winter Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h43

De kou buiten, de verwarming binnenshuis, wind, regen, of zelfs sneeuw... van al die omstandigheden wordt ons haar er niet mooier op. 's Winters wordt onzehoofdhuid makkelijk droog waardoor we sneller schilfertjes krijgen of - erger nog - ons haar dr...

Hoe kunt u uw haar mooier maken? Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h44

Haar wassen, drogen en borstelen, moet gebeuren volgens de regels. De regels zijn eenvoudig, maar men moet ze wel kennen. Sommige verkeerde of niet geschikte handelingen kunnen problemen veroorzaken zoals haaruitval of beschadiging van het haar .

Vet haar: verzorging en zachtheid Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h50

Vet haar is gemakkelijk herkenbaar aan het glanzend uitzicht en bovendien voelt het vochtig en kleverig aan. Wenst u dit te verhelpen, dan hebt u aangepaste verzorging en veel zachtheid nodig.

Ik heb vet haar. Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h43

Ze kleven, ze zijn dof en voelen niet leuk aan… Vette haren zijn een echte ellende! Ze vaker wassen - op het eerste gezicht een logische en normale reactie - verergert de zaak alleen maar. Maar er valt wel degelijk iets aan te doen.

Meer artikels