Schoonheid: de huid verzorgen door ze steviger te maken

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/07/2011 - 16h27
-A +A

Verstevigende huidverzorging is tegenwoordig trendy om de huid zolang mogelijk jong te houden. Dit geldt niet alleen voor het gezicht: ook het lichaam maakt aanspraak op de nieuwste en beste huidverzorgingstechnieken!

PUB

Een niet altijd duurzame stevigheid

Veroudering van de huid, bevallingen, diëten en belangrijke hormonale veranderingen: redenen genoeg voor een verlies aan stevigheid van de huid. De huid van het lichaam (met uitzondering van de huid van het bovenlijf) is dikker en biedt meer weerstand dan de huid van het gezicht, maar ze is ook onderhevig aan een grote belasting. We denken bijvoorbeeld aan de wrijving en de druk van kledingstukken, aan de blootstelling aan de zon en aan gewichtsschommelingen: deze factoren versnellen de natuurlijke fysiologische verslapping die te wijten is aan de leeftijd.

Huidverzorging om erger te voorkomen

Het is vooral op het niveau van de lederhuid dat veranderingen optreden. Omdat de synthese van de collageen- en elastinevezels, die zorgen voor de soepelheid en stevigheid van de huid, mettertijd vermindert, hebben de weefsels de neiging om in elkaar te zakken en te plooien. Deze veranderingen, die zich ook in het gezicht voordoen, zijn echter moeilijker te herstellen wanneer ze op het lichaam voorkomen. Er zijn inderdaad maar weinig plaatsen op het lichaam die doeltreffend (zonder veel littekens) kunnen gefacelift worden.

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 22/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 04/07/2011 - 16h27
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Een jonge huid is een stevige huid ... Gepubliceerd op 26/01/2015 - 12h55

Dat de huid veroudert zie je niet alleen aan de rimpels. De stevigheid van de huid en de elasticiteit zijn andere zichtbare tekenen van een jonge, gezonde en goed onderhouden huid. Hoe kan je dat zo houden?

De huid slachtoffer van onze biologische klok! Gepubliceerd op 06/04/2016 - 12h02

Niemand ontsnapt aan de veroudering , een universeel proces dat bepaald wordt door onze biologische klok en waarvan de eerste tekens verschijnen vanaf de leeftijd van dertig jaar. De strijd tegen de tijd is nochtans niet bij voorbaat verloren!

Anti-aging crèmes: hoe ze te kiezen? Gepubliceerd op 23/04/2013 - 11h15

We hebben allemaal onze gezichtscrème en gebruiken die om onze huid mooi en langer jong te houden. Maar hoe moeten we zo'n crème kiezen en hoe springen we er doordacht mee om? Enkele basisweetjes die u altijd van pas kunnen komen.

De huid, uw schoonheidskapitaal! Geüpdatet op 05/02/2008 - 00h00

In de loop der jaren verliest de huid geleidelijk haar levenskracht: herstel, elasticiteit, soepelheid en stevigheid. Om te weerstaan aan de gevolgen van de (leef)tijd en om de consequenties van de veroudering af te remmen, moet u uw huid dagelijks g...

Meer artikels