Schelpjes met spinazie

Recept aangemaakt op 23/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/04/2017 - 10h56
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

125 gram schelpjes
1 pak diepgevroren spinazie
8 gepelde walnoten
1 eetlepel olijfolie
100 gram reblochon
20 gram geraspte kaas
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van schelpjes met spinazie



Kook de schelpjes beetgaar in lichtgezouten kokend water.
Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
Verbrijzel de noten.
Verhit de olijfolie in een bakpan met hoge rand en stoof de spinazie 5 tot 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk water uit. Doe ze dan terug in de pan, doe er de noten bij en meng.
Giet de schelpjes in een grote kom. Verwijder de korst van de reblochon en snij de kaas in kleine blokjes. Meng die onder de pasta.
Leg de spinazie in een ovenschotel. Verdeel de schelpjes en de reblochon erover. Strooi er de geraspte kaas over.
Zet de schotel 6 tot 8 minuten onder de grill.
Dien meteen op.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 23/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 27/04/2017 - 10h56
PUB