Scabies

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Schurft, jeukende huidaandoening, veroorzaakt door kleine mijten waarvan het wijfje gangen in de huid graaft om eieren in te leggen. De schurftmijt is een heel klein spinnetje (circa 2 mm).
Het graven van de gangen in de huid veroorzaakt jeuk. De plaatsen waar de schurft het meest voorkomt zijn de billen, tussen de tenen en de vingers, bij de oksels, ellebogen en polsen, rondom de tepels bij de vrouw en aan de geslachtsorganen.

Men krijgt schurft in het bed van iemand die deze parasieten bij zich heeft. Deze drager behoeft er zelf niet bij te zijn, ook via contact met beddengoed waarin deze persoon heeft geslapen kan de besmetting worden overgebracht.

De behandeling bestaat uit de bestrijding van de eieren en hygiënische maatregelen met betrekking tot het bed en beddengoed.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Schurft: terug van weggeweest of loos alarm ? Gepubliceerd op 26/08/2014 - 11h46

Schurft is een heel besmettelijke huidziekte die veroorzaakt wordt door de schurftmijt. In België worden er geregeld gevallen van schurft vastgesteld in crèches, internaten en rusthuizen. Maar paniek is niet nodig !

Schurft bedreigt de huid van uw hond! Gepubliceerd op 24/05/2016 - 17h31

Krabt uw hond zich vaak? Verschijnen er korstjes, puistjes en kale plekken op zijn huid? Krabt hij veel aan zijn oren en schudt hij regelmatig zijn kop heen en weer? Hij zou wel eens last kunnen hebben van mijtachtigen , parasieten die schurft veroor...

Het seizoen van de mijten begint! Gepubliceerd op 10/10/2013 - 15h47

Iedereen denkt dat de zomer het seizoen bij uitstek van de allergieën is. Want de zomer is toch het hooikoortsseizoen... Allergieën voor mijten komen heel veel voor, maar om verschillende redenen ontwikkelen ze zich sterker in de winter. Tekst en uit...

Meer artikels