Savoie gebak

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
-A +A
Type :
desserts

Waarom geen heerlijk savoie gebak als dessert?

Ingrediënten


8 eieren
250 gram fijne suiker
250 gram bloem
10 gram boter

Het recept


Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 6).
Breek 4 eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn.
Meng met een handmixer de 4 andere hele eieren met de 4 eierdooiers en doe er de suiker bij.
Doe er beetje bij beetje de bloem bij: werk de bloem al roerend met een spatel onder het mengsel. Doe er dan het opgeklopte eiwit bij.
Vet een bakvorm met hoge randen en verwijderbare bodem in. Giet de bereiding erin en zet de vorm 20 tot 25 minuten in de oven.
Zet de vorm op een rooster en haal de taart eruit. Laat die op het rooster afkoelen.
Snij de taart in schijven en pak die individueel in in aluminiumfolie.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB