Sauna en hammam: ook goed voor de huid

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/04/2012 - 16h16
-A +A

PUB

Hamma of sauna: de ideale plaats om uw haar te vertroetelen

Vergeet ook uw haar niet te vertroetelen in de hammam of de sauna, door op uw gewassen en nog natte haar een verzorgingsmasker aan te brengen. De warmte zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen beter doordringen in de haarvezels.
Spoel uw haar grondig af bij het buitenkomen en laat het liefst spontaan drogen of gebruik een lauwe haardroger. Bewonder vervolgens het resultaat: uw haar is weer gegarandeerd zijdezacht en kerngezond.

Hammam of sauna: profiteer ervan uw cellulitis te bestrijden

Aarzel tot slot niet om sauna- of hammamsessies te combineren met sport, zodat uw strijd tegen cellulitis extra resultaten afwerpt.
U zult weliswaar geen grammetje vet verliezen door naar de sauna of hammam te gaan, maar wél toxines elimineren. En als u uw sauna- of hammambeurt aanvult met een verkwikkende lauwe douche, gevolgd door een massage (eventueel met een afslankingscrème), zullen uw vetkussentjes smelten als sneeuw voor de zon!
Een spectaculair resultaat dus, zij het met één klein voorbehoud: het is alleen doeltreffend als het met regelmaat gebeurt (idealiter één keer per week) en als u het combineert met een evenwichtig voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging.

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 26/12/2006 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 10/04/2012 - 16h16
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB