• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

Sauna en hammam: ook goed voor de huid

Sauna en hammam: ook goed voor de huid

Lekker uitzweten in de sauna of hammam geeft u niet alleen een gevoel van welbehagen.
Het is ook een gezondheidskuur voor de huid.

Enkele tips om ervan te profiteren !

Hammam of sauna, wat is het verschil?

Of het nu om droge warmte gaat zoals in de sauna of om vochtige warmte zoals in de hammam, zweten heeft verschillende gunstige effecten: het elimineert toxines, maakt de huid zacht en het haar soepel, en bezorgt u bovendien een mooi figuur.
Kunt u slecht tegen warmte of bent u het sauna- of hammamritueel nog niet gewoon, ga dan geleidelijk te werk. Eén sessie omvat normaal gezien drie beurten van ongeveer tien minuten elk, telkens gevolgd door een lauwe douche en een "rustsessie" in de relaxatieruimte.
Bent u een leek ter zake, blijf dan niet te lang in de warmte, maar begin met enkele minuten en bouw geleidelijk op. Het is tenslotte niet de bedoeling "oververhit" te raken, wél er een zalig gevoel aan over te houden...

Hammam of sauna: denk eraan de huidschilfers te elimineren

Zweten opent de huidporiën en elimineert de toxines. Als u lichtjes op uw huid wrijft, verwijdert u bovendien ook alle schilfers (dode huidcellen) en onzuiverheden op het huidoppervlak. Het is dan ook geen toeval dat in Noord-Afrika, de bakermat van de hammam, bij elke sessie ook altijd een peeling met een sisal-handschoen (Kessa) hoort.
U kunt zich op die oosterse gewoonte inspireren door een cosmetische peeling uit te voeren als u uit de hammam of de sauna komt. Vervolgens spoelt u uw huid grondig af en hydrateert u ze met bodymelk.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/04/2012
Origineel artikel geschreven door op 26/12/2006

Vindt u het artikel interessant?