Satyriasis

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Seksuele onverzadigbaarheid van de man. Wanneer een man zo in beslag wordt genomen door het zoeken naar seksueel contact dat zijn dagelijkse bezigheid voornamelijk bestaat uit het scheppen van situaties waarin aan zijn verlangens kan worden voldaan, wordt dit satyriasis genoemd. Het woord is afgeleid van satyr of sater, een mythologische figuur die zeer wellustig van aard was en daarvan in ruime mate blijk gaf.

Satyriasis is een psychische stoornis, hoewel de aandoening ook kan voorkomen in aansluiting aan een hersenbeschadiging of hersenziekte. De behandeling kan alleen langs psychiatrische weg plaatsvinden.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Een vaccin ter preventie van zona Gepubliceerd op 12/05/2014 - 15h53

Zona, een zeer pijnlijke ziekte die veroorzaakt wordt door een reactivatie van het waterpokkenvirus, kan worden voorkomen door een vaccin. Het is weliswaar nog niet verkrijgbaar in België, maar zou in de loop van de komende jaren gelanceerd worden.

Houdt bridgen onze hersenen jong? Geüpdatet op 13/01/2014 - 10h50

Zou een spel van 52 kaarten meer dan om het even welk geneesmiddel in staat zijn om onze hersenen jong te houden? Onderzoekers tonen tegenwoordig veel belangstelling voor de voordelen van het bridgen. Regelmatig bridgen zou de ontwikkeling van de zie...

Kanker: de omgeving is even ontredderd als de zieke zelf … Gepubliceerd op 06/02/2012 - 15h54

De omgeving van de kankerpatiënt is een belangrijke verbindingsfiguur tussen de arts en de zieke , tussen het leven in het ziekenhuis en erbuiten, tussen de verzorging en de periodes van rust, tussen de familiale en de professionele bezigheden… Maar...

Meer artikels