Satyriasis

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Seksuele onverzadigbaarheid van de man. Wanneer een man zo in beslag wordt genomen door het zoeken naar seksueel contact dat zijn dagelijkse bezigheid voornamelijk bestaat uit het scheppen van situaties waarin aan zijn verlangens kan worden voldaan, wordt dit satyriasis genoemd. Het woord is afgeleid van satyr of sater, een mythologische figuur die zeer wellustig van aard was en daarvan in ruime mate blijk gaf.

Satyriasis is een psychische stoornis, hoewel de aandoening ook kan voorkomen in aansluiting aan een hersenbeschadiging of hersenziekte. De behandeling kan alleen langs psychiatrische weg plaatsvinden.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Houdt bridgen onze hersenen jong? Geüpdatet op 13/01/2014 - 10h50

Zou een spel van 52 kaarten meer dan om het even welk geneesmiddel in staat zijn om onze hersenen jong te houden? Onderzoekers tonen tegenwoordig veel belangstelling voor de voordelen van het bridgen. Regelmatig bridgen zou de ontwikkeling van de zie...

Welke effecten hebben kleuren op onze gezondheid en ons moreel? Gepubliceerd op 09/02/2017 - 12h48

Zwarte gedachten hebben, rood zien van woede, groen lachen, een grijze figuur, een blauwtje lopen …: er bestaan tal van uitdrukkingen die kleuren linken aan gevoelens. De meningen over de invloed van kleuren op ons moreel en onze gezondheid lopen uit...

Alcoholverslaving: medicatie helpt om te ontwennen Geüpdatet op 28/09/2016 - 15h00

Wie een alcoholverslaving heeft, kan gebaat zijn met medicatie . De patiënt neemt die in samenspraak met een arts, die op de hoogte is van het alcoholprobleem. Toch is medicatie alleen nooit een goede oplossing.

Meer artikels