Satyriasis

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

Seksuele onverzadigbaarheid van de man. Wanneer een man zo in beslag wordt genomen door het zoeken naar seksueel contact dat zijn dagelijkse bezigheid voornamelijk bestaat uit het scheppen van situaties waarin aan zijn verlangens kan worden voldaan, wordt dit satyriasis genoemd. Het woord is afgeleid van satyr of sater, een mythologische figuur die zeer wellustig van aard was en daarvan in ruime mate blijk gaf.

Satyriasis is een psychische stoornis, hoewel de aandoening ook kan voorkomen in aansluiting aan een hersenbeschadiging of hersenziekte. De behandeling kan alleen langs psychiatrische weg plaatsvinden.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Wanneer starten met een psychoanalyse? Geüpdatet op 10/03/2013 - 16h45

Een psychoanalyse is een lang proces waarin iemand werkt aan zichzelf. Hij analyseert zichzelf om zich beter te begrijpen , om inzicht te verwerven in de drijfveren achter zijn denken, handelen, voelen enz. en vrijer te worden. Maar wie kan beslissen...

Een vaccin ter preventie van zona Gepubliceerd op 12/05/2014 - 15h53

Zona, een zeer pijnlijke ziekte die veroorzaakt wordt door een reactivatie van het waterpokkenvirus, kan worden voorkomen door een vaccin. Het is weliswaar nog niet verkrijgbaar in België, maar zou in de loop van de komende jaren gelanceerd worden.

Primaire leverkanker of hepatocarcinoom Geüpdatet op 28/10/2003 - 00h00

Primaire leverkanker (of hepatocarcinoom) is weinig bekend, omdat ze vaak verward wordt met de uitzaaiingen van zogenaamde 'secundaire' leverkankers. Bovendien zijn de behandeling en de vitale prognose van beide types kanker verschillend, hoewel ze h...

Alcoholverslaving: medicatie helpt om te ontwennen Geüpdatet op 28/09/2016 - 15h00

Wie een alcoholverslaving heeft, kan gebaat zijn met medicatie . De patiënt neemt die in samenspraak met een arts, die op de hoogte is van het alcoholprobleem. Toch is medicatie alleen nooit een goede oplossing.

Meer artikels