Sardines met uien

Recept aangemaakt op 11/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 22/07/2015 - 09h31
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

De ingrediënten zijn niet duur en zorgen voor wat afwisseling. Het is een licht recept, niet moeilijk om klaar te maken en evenwichtig samengesteld door onze voedingsdeskundige. Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 2 personen

Sardines: 50 g
Citroen: 1
Uien: 20 g
Tomaten: 2
Olijfolie: 2 eetlepels
Laurier: 1 blaadje
Grof zout

Het recept

Bereidingstijd: anderhalf uur
Schub de sardines en maak ze schoon. Spoel ze grondig onder de kraan en wikkel ze in absorberend papier.
Leg ze in een schotel en strooi er een flinke eetlepel grof zout op. Besprenkel ze met citroensap. Vermeng alles met de hand en laat het gerecht ongeveer 1 uur rusten.
Schil ondertussen de uien en snij ze in dunne schijfjes. Leg de tomaten in kokend water (10 seconden) en maak ze schoon: verwijder de schil, snij ze in tweeën en ontpit ze. Hak het vlees in dikke stukken.
Giet een eetlepel olie in de stoofpan, neem ongeveer één derde van de ui en de tomaten en het laurierblad, en leg er de sardines op, kop aan staart. Strooi er zout op en bedek de sardines met ui en tomaten. Leg er een nieuwe laag sardines op en werk het gerecht af met wat er overblijft van de ui en de tomaten. Strooi op elke laag zout. Besprenkel het gerecht met een eetlepel olie.
Doe het deksel op de stoofpan en laat alles ongeveer 20 minuten stoven op een zacht vuurtje.
Serveer het gerecht in de stoofpan.
Bestrooi de borden met peper.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 11/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 22/07/2015 - 09h31
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB