Samengebonden sperziebonen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 17/08/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


600 g sperziebonen
1/4 bosje platte peterselie
12 flinterdunne sneetjes gerookt spek
12 takjes bieslook
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding


Top de sperziebonen en was ze. Kook ze 10 minuten in licht gezouten kokend water. Schrik ze onder ijskoud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Was intussen de peterselie. Dep droog, stroop de blaadjes af en versnipper die
Verdeel de sperziebonen in 12 bundeltjes en wikkel elk bundeltje in een snee spek.
Bind rond de spek telkens 1 takje bieslook om de bundeltjes samen te houden.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Leg de sperziebonenbundeltjes er naast elkaar in en laat 5 minuten op een matig vuur stoven. Draai halverwege de baktijd om.
Schik ze op een schotel, bestrooi met peper en met de fijngehakte peterselie.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 17/08/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB