Saltimbocca

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/05/2016 - 10h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
30 minutes
Ingrédients :

4 varkens-, kalfs- of kalkoenlapjes van elk ongeveer 60 gram
4 dunne plakjes rauwe ham
8 blaadjes salie
1 eetlepel olijfolie
1/2 glas witte wijn
4 eetlepels lichte room
350 gram verse deegwaren naar keuze
zout, peper

De bereiding van saltimbocca

Leg de vleeslapjes op een vleesplank. Bedek ze met een vel aluminiumfolie. Ga er met een deegrol verschillende keren overheen om ze zo dun mogelijk te krijgen. Snij elk lapje in tweeën. Bestrooi elke kant met zout en peper.

Snij de sneden ham in tweeën. Verwijder het vet.

Leg op elk gehalveerd vleeslapje een blad salie. Leg er een halve snee ham bovenop. Vouw dicht. Hou het vlees samen met een houten prikker.

Vul een grote kookpan met water, strooi er wat zout in en breng aan de kook.

Verhit de olie in een pan. Bak de vleeslapjes aan weerskanten 5 minuten op een middelmatig vuur. Leg ze op een warme schotel.

Giet de wijn in de pan en maak de bakresten los. Doe er de room bij. Meng goed. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Doe de deegwaren in kokend licht gezouten water terwijl het vlees bakt. Schud ze goed los. Kook ze gedurende 4 tot 5 minuten 'al dente' en roer af en toe. Giet af en laat uitlekken.

Doe de deegwaren bij de saus in de pan. Meng alles goed.

Leg ze op de schotel naast de vleeslapjes.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/05/2016 - 10h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB