Salade van witlofsnippers met fruit

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Voor 4 personen4 eetlepels blauwe bosbessen (diepgevroren)6 stronkjes witlof2 sinaasappelen1 citroen1 takje muntversgemalen peperzoutOntdooi de bosbessen in de microgolfoven of zet ze ruim van te voren in de koelkast om ze langzaam te laten ontdooien. Maak het witlof schoon, verwijder eventueel de buitenste blaren en snij de stronkjes in fijne snippers. Doe ze in een slakom.Schil de eerste sinaasappel "à vif" (boven een kom om het sap op te vangen): snij de schil weg tot op het vlees en snij de partjes tussen de bittere vliezen uit. Pers de tweede sinaasappel uit in de kom.Snij de citroen in tweeën en doe het sap van één helft bij het sinaasappelsap. Snij de andere helft in fijne schijfjes. Pluk de muntblaadjes van het takje.Giet het citroen- en sinaasappelsap over het witlof en meng goed. Doe er de partjes sinaasappel en citroen bij, de bosbessen en de muntblaadjes. Meng voorzichtig. Strooi er een beetje zout en flink wat peper over.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB