Salade van waterkers met aardbeien

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Voor vier personenIngrediënten 1 bosje waterkers250 gram aardbeien1 sinaasappel (onbespoten)1 takje munt2 eetlepels olijfolie1 koffielepel balsamicoazijn1 mespunt fijne suikerzoutpeper uit de molenWas de waterkers en zwier ze droog. Haal de blaadjes van de takken.Was de aardbeien en haal de steeltjes eraf. Snij ze in vieren.Schil de sinaasappel met een dunschiller en leg een deel van de schil opzij. Schil de sinaasappel verder tot op het vruchtvlees en snij de vleespartjes tussen de bittere vliezen uit. Vang het sap op in een bord.Doe het sap samen met de azijn, de suiker en een snuifje zout en peper in een kom en klop op met een garde. Doe er onder voortdurend roeren de olie bij. Meng een vierde van de vinaigrette onder de waterkers en schik op een schotel. Leg de aardbeien erbij. Verdeel de muntblaadjes en een reepje geraspte sinaasappelschil erover en dien koel op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB