PUBLICITÉ

Salade van tonijn en gekookte ham

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten
Voor 2 personen
200 gram verse tonijn
1 citroen
150 gram bloemkoolroosjes uit de diepvries
2 tomaten
100 gram veldsla
1 sinaasappel
4 augurken
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel balsamicoazijn
2 dunne sneetjes gekookte ham
zout
peper

Snij de tonijn in dobbelsteentjes. Doe ze in een diep bord samen met wat sap van de citroen en laat ze 1 uur marineren op een koele plaats. Breng licht gezouten water met de helft van het citroensap aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in 10 tot 15 minuten beetgaar. Ontvel de tomaten en haal de pitjes eruit. Snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Was de veldsla en dep ze droog. Snij de sinaasappel in tweeën. Pers één helft uit en zet het sap weg. Schil de andere helft (zorg dat al het wit er af is) en snij ze in vieren. Snij de augurken in kleine blokjes. Haal de tonijn uit de marinade en laat uitlekken. Zet de marinade apart. Meng in een kom de olijfolie met het sap van de halve sinaasappel, de azijn en de marinade van de tonijn. Breng op smaak met een beetje zout en ruim peper.

Doe de blokjes tonijn in een slakom en voeg de bloemkoolroosjes toe, de tomatenblokjes, de veldsla, de sinaasappelpartjes en de augurk. Meng alles voorzichtig. Schik de salade op een schotel. Besprenkel ze met de saus. Verwijder alle vetranden van de ham en leg de sneetjes ernaast.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ