Salade van spinazie met artisjokken en selderij

Recept aangemaakt op 11/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 28/04/2015 - 12h24
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

150 g jonge spinaziescheuten
4 kleine artisjokken
2 citroenen
10 kerstomaten
1 seldervoet
1 eetlepel olijfolie
80 g geitenkaas (halfdroog)
zout
peper

Bereiding van salade van spinazie met artisjokken en selderij

Was de spinazie en zwier hem droog.
Vul een kom met water en de in vieren gesneden citroen. Snij de steeltjes van de artisjokken, verwijder de buitenste bladeren en snij het bovenste deel van de harde bladeren weg. Snij daarna elke artisjok in vieren en leg ze systematisch in het citroenwater om verkleuring te voorkomen.
Was en droog de kerstomaten.
Snij de takken van de seldervoet, maak ze schoon en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm lengte.
Doe alle groenten in een slakom. Snij de geitenkaas met een dunschiller in dunne schijfjes en doe ze bij de groenten.
Maak een vinaigrette van olie en citroensap. Doe er wat fleur de sel bij en geef twee of drie draaien aan de pepermolen. Giet deze vinaigrette over de salade.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 11/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 28/04/2015 - 12h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB