Salade van rijst met pesto

Recept aangemaakt op 25/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 15/02/2016 - 15h22
-A +A
Voor :
8 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

300 g rijst
1 bosje basilicum
2 teentjes look
3 eetlepels pijnappelpitten
3 eetlepels geraspte parmezaan
4 eetlepels olijfolie
20 gedroogde tomaten
150 g feta
3 eetlepels kleine zwarte olijven
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de salade van rijst met pesto

Kook de rijst gaar in licht gezouten water, giet af en schrik onder koud stromend water.

Stroop de basilicumblaadjes af, pel de lookteentjes en hak alles grof.
Doe alles in een mixer, samen met de licht geroosterde pijnappelpitten en de parmezaan. Mix tot een mooi homogene pasta.
Doe er de olie bij en mix opnieuw.
Breng op smaak met zout en peper.

Snij de gedroogde tomaten in reepjes. Doe ze samen met de olijven bij de rijst en meng goed

Plet de feta met een vork.

Schep afwisselend de rijst, de pesto en de feta in een grote kom of werk met aparte glazen. U kunt ook een dresseerring gebruiken om een mooie presentatie te krijgen.
Werk in lagen om de kleuren goed te laten uitkomen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 25/05/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 15/02/2016 - 15h22
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB