Salade van rijst met olijven

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2010 - 00h00
-A +A

Recept voor Salade van rijst met olijven: Ingrediënten voor 4 personen


120 g rijst
1 rode ui
2 eetlepels ontpitte zwarte olijven
2 eetlepels ontpitte groene olijven
10 takjes munt
1 blik tonijn in olijfolie
2 eetlepels olijfolie
1 citroen
zout
versgemalen peper

Recept voor Salade van rijst met olijven: Bereiding


Kook de rijst gaar in licht gezouten kokend water. Volg de instructies op de verpakking.
Pel intussen de ui en hak die fijn. Hak de olijven grof. Was de munt, dep droog, stroop de blaadjes af en hak fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de versiering.
Doe alles in een grote kom.
Haal de tonijn uit het blik en giet de olie in de kom. Plet de vis met een vork en doe ook die erbij.
Doe de olijfolie en het sap van de citroen erbij, bestrooi met een beetje zout en royaal met peper en meng alles goed.
Giet de rijst in een zeef en laat uitlekken. Schrik hem onder koud stromend water en doe hem in de kom bij de rest. Meng nog eens goed en werk af met de apart gehouden muntblaadjes.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 01/02/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB