Salade van rijst en rauwe groenten met bieslook

Recept aangemaakt op 11/06/2013 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/09/2017 - 12h50
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
25 minutes
Ingrediënten :

100 gram rijst
1 teentje look
2 eieren
4 trostomaten
2 groene paprika's
100 gram (gewone) paddenstoelen
1 bosje bieslook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sherryazijn
grof zeezout
vers gemalen peper

PUB

Bereiding van salade van rijst en rauwe groenten met bieslook

Doe de rijst in kokend water met wat zout, samen met het ongepelde en geplette teentje look. Laat gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Giet de rijst af, verwijder het teentje look en schrik onder koud stromend water. Kook de eieren hard en laat ze ook afkoelen. Snij ze in vieren.

Was de tomaten en snij ze in vieren. Snij de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in dunne schijfjes. Was het bieslook en dep het droog. Snipper het fijn.

Doe de rijst in een grote slakom, doe er drie vierde van het bieslook bij en meng alles dooreen. Giet er de olie en de azijn over en meng opnieuw. Voeg de tomaten, de eieren, de paprika en de paddenstoelen toe. bestrooi met de rest van het bieslook en wat zeezout. Kruid stevig met peper en roer alles voorzichtig. Verdeel de salade over de kommen.
 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 11/06/2013 - 02h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/09/2017 - 12h50
PUB