Salade van radijsjes, komkommer en rucola met parmezaan

Recept aangemaakt op 25/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 19/04/2017 - 15h08
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 bosje radijsjes
1 komkommer
2 tot 3 grepen rucola
1 bosje bieslook
40 g parmezaan
2 eetlepels room
1 citroen
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
versgemalen peper

PUB

Bereiding van Salade van radijsjes, komkommer en rucola met parmezaan

Maak de radijzen schoon, was ze en snij ze in schijfjes.

Schil de komkommer, snij hem in de lengterichting doormidden en verwijder de centrale zaadjes. Snij daarna elke helft in kleine blokjes. Doe die in een zeef, bestrooi royaal met zout en laat het vocht eruit trekken.

Was de rucola en zwier droog.

Was het bieslook, droog het en versnipper het.

Snij met een dunschiller of kaasrasp dunne schilfers van de parmezaan.

Vermeng in een kom de room met het sap van de citroen, de azijn, zout en peper.

Doe de radijzen samen met de komkommer, de rucola en het bieslook in een grote kom.
Overgiet met de saus en roer goed.
Dien koel op.
 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 25/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 19/04/2017 - 15h08
PUB