Salade van prinsessenbonen en tomaten met munt

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/06/2016 - 17h15
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

200 gram prinsessenbonen
15 kerstomaten
3 takjes verse munt
1 eetlepel balsamicoazijn
10 paddenstoelen
1 citroen
enkele blaadjes sla
1 eetlepel olijfolie
fleur de sel
versgemalen peper
PUB

Recept voor salade van prinsessenbonen en tomaten met munt

Snij de topjes van de bonen en was de bonen. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water.

Giet af en laat afkoelen.

Was de tomaten en snij ze in tweeën. Pluk de muntblaadjes van de takjes. Versnipper enkele blaadjes en hou de rest apart. Doe de tomaten in een kom, besprenkel met de balsamicoazijn, voeg de versnipperde munt toe, meng voorzichtig en laat marineren.

Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in schijfjes. Leg ze in een diep bord en besprenkel met het sap van de citroen om verkleuring te vermijden.

Was de sla en dep ze droog.

Schik de blaadjes sla op een schotel, leg er de tomaten op, de boontjes, de paddenstoelenschijfjes en de apart gehouden muntblaadjes.

Besprenkel met de olijfolie.

Strooi er wat fleur de sel over en ruim wat peper uit de pepermolen.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 06/06/2016 - 17h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB