Salade van pompoen, fijne kruiden en kwarteleitjes

Recept aangemaakt op 02/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 21/11/2016 - 14h04
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

12 kwarteleitjes
1 spie pompoen van ongeveer 800 g
1 sjalotje
2 handgrepen rucola of gemengde sla
1 bosje kervel
1 bosje platte peterselie
6 okkernoten
100 g feta
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kleine zwarte olijven
1 koffielepel mosterd
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van salade van pompoen, fijne kruiden en kwarteleitjes

Kook de kwarteleieren hard in kokend water (5 minuten). Laat ze afkoelen en pel ze. Snij ze in de lengterichting doormidden.

Schil intussen de pompoen, haal de zaadjes er zorgvuldig uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel het sjalotje en versnipper het. Was de sla en dep hem droog. Stroop de kervelblaadjes van de takken. Was de peterselie, dep hem droog en stroop de blaadjes af.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpot en stoof de sjalot. Doe de blokjes pompoen erbij en stoof al roerend 5 tot 7 minuten tot ze zacht zijn.
Plet intussen de noten en snij de feta in kleine blokjes.

Meng in een kom de mosterd, de azijn en de overige 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met een beetje peper.

Doe de sla in een kom, samen met de kervel en de peterselie en meng alles goed dooreen. Laat dan de gestoofde groenten uitlekken en doe ze bij de sla. Roer nog eens dooreen.

Voeg dan de olijven toe, samen met de feta en de geplette noten en giet er de azijn op.
Roer en leg tot slot de kwarteleitjes op de salade.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 21/11/2016 - 14h04
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB