Salade van peulerwten en langoustines

Recept aangemaakt op 08/05/2012 - 11h26 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2014 - 15h17
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

400 gr peulerwten
enkele blaadjes sla
12 verse langoustines
1 bakje kerstomaten
1/4 bosje peterselie
2 soeplepels olijfolie
1 citroen

Bereiding van de salade van peulerwten en langoustines

Dop de peulerwten en kook ze in kokend water gedurende 10 minuten. Gooi de langoustines in kokend water gedurende 5 minuten en laat ze meteen uitlekken. Meteen als ze afgekoeld zijn pelt u ze maar behoudt het kopje. Enkel het 'schild' van de staart verwijderen.

Snij de kerstomaten in twee.

Was de slablaadjes. Snij ze in reepjes.

Haal de blaadjes van de peterselie en versnipper ze.

Leg een bedje van sla op elk bord, met peulerwten erop en drie langoustines. Omring met kerstomaten.

Maak de saus: meng de olie, citroen, zout, peper en de verhakkelde peterselie.

Zet hiervan een lepeltje vol bij elk bord op het laatste moment. U kunt de borden op voorhand klaarmaken, er een folie over trekken en ze bewaren in de frigo.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 08/05/2012 - 11h26 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 10/06/2014 - 15h17
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB