Salade van perziken en nectarines in een coulis van perzik

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 22/08/2011 - 12h30
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
desserts
Difficulté :
Facile
Durée :
10 minutes
Ingrédients :

2 witte perziken
2 gele perziken
2 à 3 nectarines
1 vanillestokje
1 stokje kaneel
1/2 citroen
1 koffielepel brandewijn
3 druppels amandelextract
verse munt

Bereiding van salade van perziken en nectarines in een coulis van perzik

Schil de witte perziken, haal de pit eruit en snij in grote stukken. Doe daarna in een slakom.

Splits een vanillestokje, haal ze leeg met een mesje, en doe de graantjes in de slakom.

Breek een stokje kaneel en voeg de stukjes toe. Koel laten marineren gedurende 1 uur en af en toe roeren. Haal de stukjes kaneel er terug uit.

Mix de perziken. Voeg het sap toe van een halve citroen, 1 koffielepel brandewijn en 3 druppels amandelextract. Zet deze coulis in de diepvries tot op het moment van serveren.

Schil de gele perziken en de nectarines. Snij ze in twee en haal de pitten eruit. Snij alle helften in grote stukken.

Doe de bevroren coulis op de bodem van glas. Doe het fruit erop, strooi de gesneden munt erop en goed koud serveren.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 22/08/2011 - 12h30
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB