Salade van paprika met pijnappelpitten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/08/2009 - 00h00
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
40 minutes
Ingrédients :

2 groene paprika's
2 rode paprika's
2 gele tomaten
1 teentje look
1/4 bosje peterselie
2 eetlepels pijnappelpitten
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
piment d'Espelette
zout

Bereiding van salade van paprika met pijnappelpitten

Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de paprika's er 30 minuten in.
Ontvel intussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een kom.
Pel de look en hak hem fijn.
Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn. Meng ze onder de look. Doe deze kruiden bij de tomaten.
Verhit een koekenpan en rooster de pijnappelpitten zonder vetstof. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Haal de schil van de gegrilde paprika's en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Spoel ze onder de kraan en snij ze in dunne repen.
Doe de reepjes in de kom bij de tomaten. Besprenkel met het sap van de citroen en met de olijfolie. Breng op smaak met zout en piment d'Espelette. Roer alles voorzichtig dooreen. Werk af met de geroosterde pijnappelpitten en dien goed koel op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/08/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB