Salade van oesters, sinaasappel en gember

Recept aangemaakt op 30/12/2013 - 22h15 en geüpdatet door Paule Neyrat, diététicienne op 23/11/2015 - 16h07
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

38 oesters
6 sinaasappels
1 zakje veldsla
1 stuk gemberwortel
1 limoen
PUB

Bereiding van de salade van oesters, sinaasappel en gember

Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd ze in kwartjes
Schil de gember. Rasp er een deel van en snijd de rest in stukken. Houd opzij.

Was de veldsla.

Open de oesters en snijd ze uit hun schelp. Bewaar hun vocht dat u in een koopot giet. Voeg de gember toe en vervolledig met een beetje water. Breng aan de kook. Laat 10 minuten trekken

Plaats terug op het vuur tot het borrelt.
Dompel de oesters er in kleine hoeveeldheden in, telkens voor een minuut. Laat ze uitlekken in een bord.

Meng de sinaasappelkwartjes met de sla. Doe er wat olijfolie en een beetje limoen over. Smaak af met zout en peper.

Dresseer de sla in een hoopje op de dienborden en plaats de oesters errond.
Strooi tot slot de geraspte gember over de salade van oesters en sinaasappel.

Initialement publié par Paule Neyrat, diététicienne le 30/12/2013 - 22h15 et mis à jour par Paule Neyrat, diététicienne le 23/11/2015 - 16h07
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB