Salade van meloen, parmaham, paddenstoelen en garnalen

Recept aangemaakt op 11/05/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/07/2016 - 15h41
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1 eikenbladsla
12 roze garnalen
8 middelgrote paddenstoelen
1 citroen
4 dunne sneetjes parmaham
1 meloen
fleur de sel
versgemalen peper
PUB

Bereiding van salade van meloen, parmaham, paddenstoelen en garnalen

Maak de eikenbladsla schoon. Pel de garnalen.

Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in schijfjes. Besprenkel die systematisch met citroensap.

Snij zorgvuldig al het vet weg van de parmaham en snij die in reepjes.

Snij de meloen doormidden, verwijder alle zaadjes en draai met een koffielepel of een meloenlepeltje bolletjes uit het vruchtvlees.

Bedek de bodem van een schotel of van vier individuele borden met enkele blaadjes eikenbladsla. Verdeel er de paddenstoelen, de ham, de garnalen en de meloenballetjes over.

Strooi er wat fleur de sel over en geef enkele goede draaien aan de pepermolen. Besprenkel met citroensap en dien meteen op. 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 11/05/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 19/07/2016 - 15h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB