Salade van linzen, paprika en kaas

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/03/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Salade van linzen, paprika en kaas: Ingrediënten voor 4 personen


300 g groene linzen
4 schijven gekonfijte paprika op olie
1 handvol veldsla
1 geitenkaasje (halfdroog)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
fleur de sel
versgemalen peper

Recept voor Salade van linzen, paprika en kaas: Bereiding


Spoel de linzen. Doe ze in een kookpot en doe er drie keer het volume aan water bij. Kook ze ongeveer 30 minuten op een matig vuur. Doe er pas na drie kwart van de kooktijd wat zout bij.
Snijd intussen de paprika in dunne reepjes en doe die in een slakom.
Maak de veldsla schoon, was hem en droog hem. Doe de sla in de kom bij de paprika.
Snijd de kaas in blokjes en doe die ook in de kom.
Laat de linzen afkoelen tot ze lauw zijn en doe ze dan in de kom bij de rest.
Besprenkel met de olijfolie en de azijn. Strooi er wat fleur de sel over en geef een goede draai aan de pepermolen. Roer de salade goed en dien op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB