Salade van linzen met gerookte zalm

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/03/2010 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

1 wortel
1 ui
150 g groene linzen
1 bosje bieslook
1 limoen
1 citroen
1 eetlepel olijfolie
1 pakje gerookte zalmblokjes
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van Salade van linzen met gerookte zalm

Schraap de wortel en snijd die in schuine schijfjes. Pel de ui en snijd hem in vieren.
Doe de wortel en de ui in een pot, voeg de linzen toe en zet alles ruim onder water. Laat ongeveer 30 minuten pruttelen. Doe er na drie kwart van de kooktijd wat zout bij.
Was intussen het bieslook, dep het droog en versnipper het. Schil de limoen à vif (verwijder al het wit, maak de partjes los en haal de vliesjes weg) en houd het vruchtvlees apart.
Laat de linzen uitlekken en bewaar het kookvocht. Haal er ook de wortel en de ui uit. Doe de linzen in een grote kom en hou die warm.
Mix de wortel samen met de ui, het vruchtvlees van de limoen, het sap van de citroen en de olijfolie. Doe er wat van het linzenvocht bij tot u een smeuïge saus hebt. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Doe het bieslook bij de linzen, roer en voeg ook de gerookte zalm toe. Roer opnieuw.
Giet de saus erover, roer opnieuw en dien op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/03/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB