- Voor :
- 8 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
4 kippenfilets
1 eikenbladsla
200 g sojascheuten
2 mango's
3 passievruchten
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel sherryazijn
1 citroen
zout
versgemalen peper
Bereiding van de salade van kip met mango
Snij de kippenfilets in reepjes.
Maak de eikenbladsla schoon en verwijder de harde buitenste bladeren. Was de sla en zwier ze droog.
Spoel de sojascheuten en droog ze. Doe ze in een grote kom, samen met de kippenreepjes.
Schil de mango's en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in de kom bij de kip.
Snij de passievruchten doormidden. Haal het vruchtvlees eruit, mix het en filter het sap.
Giet het sap in een kom. Doe de mosterd erbij en roer goed. Giet er dan de olijfolie bij en de azijn.
Breng op smaak met zout en peper, meng goed en proef. Doe er voor een wat zuurdere saus eventueel nog wat citroensap bij.
Verdeel de eikenbladsla over aparte kommetjes of bedek er de bodem van een grote slakom mee.
Leg in het midden het kip-soja-mangomengsel.
Overgiet met de vinaigrette van passievruchten.