Salade van kip, maïs, tomaten en avocado

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/04/2017 - 12h26
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 filets van gerookte kip
1 avocado
1 citroen
4 tomaten
1 krop sla
1 blikje maïs:
1 limoen
1 eetlepel balsamicoazijn
enkele blaadjes dragon
fleur de sel
versgemalen peper

Een originele salade, licht, gezond en bovendien evenwichtig. Smakelijk!

PUB

Bereiding van salade van kip, maïs, tomaten en avocado

Snij de kippenfilets in sneetjes.
Schil de avocado, snij hem in sneetjes, en besprenkel ze meteen met citroen om verkleuring te voorkomen.
Was de tomaten, snij ze in schijfjes en verwijder de pitjes. Snij de helft van de schijfjes in kleine dobbelsteentjes.
Was de sla en snij ze in fijne reepjes. Laat de maïs goed uitlekken.

Doe de slareepjes in een kom. Besprenkel ze met de balsamicoazijn en bestrooi met enkele fijngesnipperde dragonblaadjes. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Meng alles goed.

Bedek de bodem van een schotel met de sla. Leg er de kippenreepjes op, daarna de avocado- en de tomatenreepjes. Eindig met de maïskorrels en de tomatenblokjes. Bestrooi de schotel met enkele hele dragonblaadjes.
Pers de limoen uit en overgiet de schotel met een stevige scheut van het sap. Bestrooi met wat zout en met flink wat peper.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 05/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 11/04/2017 - 12h26
PUB