Salade van jonge spinazie met zalm

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/04/2015 - 12h14
-A +A
Type :
voorgerechten

Dit recept is licht, evenwichtig en bevat weinig vet. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: ' Wat gaan we vandaag eten? ' en ' Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen? '. Smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

200 gram jonge spinazie
4 trostomaten
4 kleine witte uien
3 takjes dille
125 gram zalm uit blik (in eigen nat)
1 eetlepel olijfolie
1 citroen
balsamicoazijn

Het recept

Was de spinazie, dep ze droog en snij er de steeltjes af. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uitjes en verdeel ze in ringen.
Pluk de blaadjes dille van de takjes. Versnipper de helft en leg de andere helft apart.
Verdeel de zalm in kleine stukjes. Doe ze in een kom en vermeng ze met de versnipperde dille.
Maak in een andere kom een vinaigrette van de olie, wat citroensap en een scheutje balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Schik de spinazie op een schotel. Verdeel er de uiringen, de tomatenblokjes en de zalmstukjes errond. Besprenkel met de vinaigrette. Dien goed koel op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 28/04/2015 - 12h14
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB